sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Gluteeniton Raparperi - vanilja piirakka



Pohja

150g voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
2dl jauhoja (semper hienojauhoseos)
1 dl kaurahiutale (puhdistettua provena)
1 tl leivinjauhe

täyte

200g raparperiä
2rkl siirappia

1 1/2 dl maitoa
1 pss vanhanajanvanilijakastike
1 prk maustamatontuorejuusto



Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna voi-sokeri vaahtoon samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. 
Levitä taikina tasaisesti 28 cm halkasijaltaan olevaan piirakka vuokaan.
Pilko raparperit viipaleiksi ja ripottele pohjan päälle. valuta siirappi ohuena nauhana  raparperien päälle tasisesti.
Sekoita maito ja vanhanajan vamilijakastike sähkövatkaimella ja lisää joukkoon tuorejuusto (tästä tulee aika paksu massa) Levitä täyte raparperejen päälle tasaisesti ja paista 200 asteessa 45 min.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti