Kakkutikkarit
1 sokerikakkupohja
1pkt sitruunatuorejuustoa
270g maitosuklaata (panda)
1 sitruunan raastettu kuori
Kuorrute
n300g suklaata (panda)
sokerikakkupohja
4 kananmunaa
11/2 dl sokeria
2 dl jauhoja (semper hienojauhoseos)
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahtoon. Paista 170 asteessa alimmalla ritilä tasolla n 1/2 tuntia. Jäähdytä pohja.
2.Murusta kakkupohja kulhoon.
3.Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston kanssa tasaiseksi.
4. lisää tuorejuusto suklaa seos kakkumuruihin. sekoita tasaiseksi. Massasta pitäisi tulla aika tiivis että siitä saa hyvin pyöriteltyä palloja.
3. pyöritä palloja ja laita jähmettymaan jääkaappiin (leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle) anna jähtyä jääkaapissa n puolisen tuntia
4. sulata suklaa ja kasta tikkarintikun pää suklaassa ja paina pallon sisään. Jähmetä vielä hetki jääkaapissa.
5.Kasta tikkari suklaaseen ja valuta ylimääräinen suklaa pois.
6. koristele
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti