sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Mansikkainen budapest-leivos


Pohja
200g valkuaista
250 sokeria
3/4 dl perunajauhoja
150g manteli jauhoa 

täyte
5dl vispi kermaa
3 tl sokeria
4 dl mansikoita pilkottuna 

koristeeksi
1 dl vispikermaa
muutama pala suklaata

1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
2. Vaahdota valkuaiset ja osa sokerista  kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerit ja vatkaa pari minuuttia. 
3. Sekoita manteli jauho ja perunajauho keskenään ja kääntele seos marenkiin.
4.levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille.
5. Paista uunin keskitasolla n. 18 minuuttia.
6. Käännä marenki levy ympäri ja vedä paperi varovasti pois. Anna jäähtyä.
7. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla
8. Levitä marenkilevyn päälle kermavaahto ja mansikat.
9. Rullaa marenki tiiviiksi Rullassa ja laita Leivinpaperiin käärittynä jääkaappiin n. Tunniksi.
10. Leikkaa leivos palasiksi ja koristele sulalla suklaalla, kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. 
Alkuperäinen ohje leivotaan lehdestä, jota on vähän sävelletty. Ohje on isolle pellille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti