sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

sitruuna - marenkitorttu

Pohja

2 munaa
3/4 dl sokeria 
1 dl jauhoja ( semper hienojauhoseos ) 
100g voita

Täyte

2dl vettä
1 1/4 dl sokeria 
2 munaa 
2rkl maizenaa 
4 rkl sitruuna mehua
1 rkl raastettua sitruunan kuorta 
25g voita

Italialainen Marenki
2 valkuaista 
1/2 dl sokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja Voitele ja korppujauhota matala piirakka vuoka. 
2. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi
3. Lisää jauhot ja voi sula joukkoon
4. Kaada taikina piirakka vuokaan ja paista uunissa n. 20 minuuttia. Kumoa jäähtynyt pohja. 
Säädä uuni 225 asteeseen grillivastukselle
5. Laita kattilaan kaikki muut täyte aineet paitsi voi ja sitruunan kuori 
6. Kuumenna että seos suostuu, mutta älä keitä. Lisää lopuksi voi ja sitruunan kuori  sekaan ja sekoita tasaiseksi.  
7. Kaada seos pohjan päällä ja laita jääkaappiin jäähtyyn
8.marenki:  keitä vettä ja sokeria kattilassa.
 Kun sokeri-vesiliemi on 110 asteista, ala vatkaamaan valkuaista kulhossa
9. Sitte kun sokeri-vesiliemi on 121 asteista,  kaada liemi ohuena nauhana valkuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen. 
10. Jatka  vatkaa mistä kunnes marenki on jäähtynyt. 
11. Levitä marenki tortun päälle ja tee lusikalla epätasainen pinta.  Käytä torttu uunissa  että marenki saa kauniin värin pintaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti