sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

persikkainen britaleivos


Pohja

150g voita 
11/2 dl sokeria 
4 keltuaista 
2dl jauhoja  (semper hienojauhoseos ) 
2 tl leivinjauhetta 
1 1/2dl maitoa

Marenki

4 valkuaista 
2 dl sokeria 
1 dl mantelilastuja 

täyte

2 1/2 dl vispikermaa 
200g maitorahkaa
1/2dl sokeria
6 dl persikka kuutioita

Koristeeksi maito suklaata

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
2. Vaahdota voi ja sokeri
3. Lisää keltuaiset yksitellen voi sokeri vaahtoon  kokoajan vatkaten
4. Lisää lopuksi jauho-leivinjauheseos ja maito vuorotellen joukkoon.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille 
6. Marenki: valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 
7. Lisää pikkuhiljaa sokeri valkuais vaahtoon ja vatkaa vielä hetki.
8.levitä marenki taikina noille vähän epätasaisesti ja ripottele mantelilastut päälle.
9. Paista pohjaa noin 30 minuuttia 
10. Leikkaa jäähtynyt pohja kahtia.
11. Täyte: Vaahdota kerma ja lisää Maitorahka ja sokeri joukkoon
12. Levitä kerma-rahka seos ja persikka kuutiot  puolikkaan levyn päälle.
13. Nosta toinen levy päälle.
14. Leikkaa kakku leivoksiksi ja koristele sulalla suklaalla 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti